top of page

Poesje Nel, de opera 2+

de voorstelling

het verhaal

Poesje Nel wil zo graag een indiaan zijn. Maar waar wonen de Indianen en hoe kom je daar? Poesje Nel gaat samen met de kinderen op zoek naar de Indianen. Ga je mee?


Het beroemde boekje van Dick Bruna Poesje Nel komt in deze opera (2+) door animaties, zang en muziek tot leven; een betoverende belevenis voor de allerkleinsten. De voorstelling duurt een half uur. Voorafgaand aan de opera kunnen de kinderen een indianentooi maken. Deze tooi speelt een belangrijke rol tijdens de voorstelling! Ook ligt het boekje Poesje Nel klaar om voor te lezen.


zang, spel en percussie Pauline Verburg marimba Henri Rijken concept, regie, vormgeving en script Lou Vos tekst Dick Bruna compositie Koos de Muinck animatie, decor, licht en techniek Vincent Beune

Poesje Nel & educatie

lezen

Het boekje poesje nel van Dick Bruna is na afloop van de voorstelling te koop en in onze webwinkel.

De Indianentooi speelt een belangrijke rol tijdens de voorstelling Poesje Nel.
Wij hebben Indianen-tooien van stevig papier welke vóór de voorstelling gekleurd en geknipt kunnen worden. In overleg kunnen ze op elk gewenst moment worden aangeleverd of mee- genomen.

knutselen

verkleden

Opera Tralala brengt een aantal (schort)jurkjes van poesje nel met klittenband mee als ze de voorstelling komt spelen. Kinderen die dat leuk vinden mogen een jurkje dragen tijdens de voorstelling. Daarna neemt Opera Tralala de jurkjes weer mee.

kleuren

Na afloop van de voorstelling deelt Opera Tralala aan alle kinderen een (zelf in te kleuren) ansichtkaart van poesje nel op de vis uit. Bestel hier!

voorlezen

Om het boekje Poesje Nel makkelijker voor te lezen aan een groep, kunt u gebruik maken van het grotere maat voorleesboek dat Opera Tralala meebrengt de dag van de voorstelling.

voorstelling boeken

boekingen

Poesje Nel is te boeken via:
 

Opera Tralala

Pauline Verburg

Nieuwekade 247

3511 RW Utrecht

06-49264823

info@operatralala.nl

 

informatie

Heeft u een vraag over Poesje Nel?

Opera Tralala

Pauline Verburg

Nieuwekade 247

3511 RW Utrecht

06-49264823

info@operatralala.nl

persfoto's downloaden

bottom of page